Tuin in bruikleen

Zin in tuinieren? Wil je je eigen groenten, fruit of bloemen kweken? Een tuin is ca. 25 x 10 meter. Sommige tuinen hebben ook een huisje. Ook zijn er halve tuinen beschikbaar (ca 5 x 25 m).

Op het complex van ATV Utrecht-Zuid liggen in totaal 150 tuinen van ongeveer 240 m². Op 100 tuinen staat een huisje. Op de tuinen zelf is geen elektriciteit, stromend water of riolering. Je mag wel op gasflessen koken en gebruikmaken van de gezamenlijke buitenkranen en toiletten. Je mag een huisje niet als vakantiewoning gebruiken en je mag er niet slapen.

Wachtlijst is vol
De wachtlijst is lang en er zijn weinig vertrekkende tuinders. Door de grote vraag en het beperkte aanbod is de wachttijd voor een tuin mogelijk langer dan twee jaar. Heb je hier een vraag over of wil je op de hoogte gehouden worden, mail dan naar secretariswachtlijst@atvutrechtzuid.nl

Contributie
De contributie wordt jaarlijks aangepast en bedraagt in 2024 voor een hele tuin € 279,00 per jaar, en € 150,00 per jaar voor een halve tuin. Bij aanvang betaal je € 250,00 borg. Dit bedrag krijg je, als aan alle voorwaarden is voldaan, bij vertrek uit de vereniging weer terug. U-pashouders krijgen 50% korting op het lidmaatschap. Je moet hiervoor ieder contributiejaar een kopie van je U-pas inleveren bij de penningmeester.

Actieve inzet nieuwe leden Ieder lid is verplicht minimaal vier keer per jaar aan een tuindienst mee te doen. Daarnaast verwachten we een actieve inzet bij de vereniging. Daarbij kun je denken aan taken op het gebied van bestuur, klussen/onderhoud, tuin, natuur en milieu, communicatie/pr, administratie/financieel, horeca/kantine et cetera. Ook als aspirant-lid ben je al van harte welkom mee te doen! Lees hier de reglementen.

Adres: ATV Utrecht-Zuid, adres: Oude Liesbosweg, Utrecht (navigatie Olympus). De Olympus helemaal uitrijden, onze tuinvereniging ligt dan recht voor je net na de rij voetbalvelden aan je rechterhand.