Datum/Tijd
Date(s) - 18/11/2023
13:30 - 16:00
Locatie
Kantine ATV Utrecht Zuid
Categorieën Geen Categorieën
Bokashi? Ja, bokashi, ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’ in het Japans. Denk hierbij aan verse tuin- of etensresten die je fermenteert, het proces wat iedereen wel kent van zuurkool. Bokashi biedt goede voeding aan je planten, verbetert de structuur van de bodem en activeert het bodemleven. Naast bokashi kennen we natuurlijk ook de meer traditionele methoden van compost maken.
Op 18 november organiseren we een workshop over de do’s en don’ts bij het maken van compost en bokashi. Stanrose Menachery (tuin 31) vertelt over haar ervaringen met het maken van bokashi. Anne van Nijf (voorzitter tuincommissie) vertelt over diverse methoden om compost te maken. En natuurlijk gaan we het ook bekijken, voelen en ruiken. Het belooft een interessante middag te worden, dus zet de datum vast in je agenda. Het precieze programma volgt nog. Je kunt je aanmelden via tuin@atvutrechtzuid.nl.