Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03/07/2021
15:00 - 17:00

Locatie
Kantine ATV Utrecht Zuid

Categorieën Geen Categorieën


In het kader van Hoograven Duurzaam; wat kun je zelf doen? hebben we deze keer aandacht voor een diervriendelijke tuin. Een tuin waar we niet alleen zelf van genieten, maar die ook uitnodigend is voor ‘alle kleine en grotere beestjes’, wie wil dat nou niet? Bijdragen aan biodiversiteit, betekent een groene maar vooral een natuurlijke tuin. Met plaats voor bloemen, insecten, vogels, egels en misschien ook wel voor kikkers, salamanders of zelfs ringslangen.

De grote vraag is: hoe doe je dat, diervriendelijk tuinieren? Waar let je op, wat is belangrijk voor dieren? Anne van Nijf neemt ons mee op een wijksafari langs inspirerende tuinen, zoals bijvoorbeeld een bij- en/of vogelvriendelijke tuin.

We verzamelen op het terras van de Amateur Tuinder Vereniging Utrecht Zuid aan de Oude Liesbosweg 15, waar we delen van het tuinenpark bewonderen met de professionele ondertiteling van Anne. Daarna fietsen we samen naar een tip- en een top tuin om te zien en te horen wat er allemaal mogelijk en belangrijk is voor diervriendelijk tuinieren.

Datum: Zaterdagmiddag 3 juli van 15.00 – 17.00 uur.

Wil je mee? Geef je dan op via hoogravenduurzaam@gmail.com.

NB deze wijksafari doen we in de open lucht en gaat niet door bij meer dan lichte regen. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 6 personen.