Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/01/2023
19:45 - 21:30

Locatie
Kantine ATV Utrecht Zuid

Categorieën Geen Categorieën


Januari en februari is een goede tijd om fruitbomen zoals appel of peer in je tuin te snoeien. De bomen zijn dan in rust. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij het snoeien, zodat de boom een goede vorm behoudt én veel vruchten gaat dragen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen het snoeien van een jonge boom en een oude(re) boom? En kun je fruitbomen met steenvruchten (bv kers, pruim) ook in deze periode snoeien of wacht je tot na de bloei? En snoei je deze bomen op een andere manier dan pitfruitbomen? Het snoeien van fruitbomen is ‘een vak apart’. Daarom organiseren we twee bijeenkomsten om er meer over te leren:

  • dinsdag 24 januari, van 19.45 – 21.30 uur, in de kantine: lezing en uitleg over snoeien van fruitbomen.
  • zaterdag 28 januari, van 10.30-12.30 uur: instructie fruitbomen snoeien in de tuin. We gaan langs tuinen lopen en zullen ter plekke verschillende bomen of struiken bespreken en snoeien als voorbeeld. Zo zie je met eigen ogen waar je op kunt letten en kun je er vervolgens zelf mee verder.Vermeld bij aanmelding of je een fruitboom of -struik in de tuin hebt waar je vragen over hebt. Overigens kun je ook meedoen zonder een boom aan te melden.

Als je wilt meedoen, geef je dan op via tuin@atvutrechtzuid.nl. Vermeld erbij: welke bijeenkomst(en) je bij wilt wonen, wat je tuinnummer is en wat voor boom of struik er op je tuin staat waar je advies over wilt, of hulp bij het snoeien. Neem zelf handschoenen en een snoeischaar mee. Groet,Anne, Tuincommissie