Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/11/2017
19:30 - 21:00

Locatie
Landgoed Oostbroek

Categorieën Geen Categorieën


Naar minimaal 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur!

Op dinsdagavond 28 november 2017 19.30 uur zal Kars Veling van De Vlinderstichting een lezing geven over het landelijk project Green Deal: nieuwe stedelijke natuur.

Samen met gemeenten en andere partners wordt hard gewerkt om meer natuur in de stad te krijgen. Er liggen prachtige mogelijkheden en steeds meer gemeenten en ook de bewoners zetten zich er voor in. Dat is goed voor de planten en dieren, de biodiversiteit, maar ook de gezondheid van de mensen vaart er wel bij. Natuur in de stad kan ook zorgen dat de gevolgen van klimaatverandering worden verzacht, dat fijnstof wordt afgevangen en dat wateroverlast wordt tegengegaan.

Tijdens deze lezing gaat Kars in op de natuur in de stad en waarom de stad steeds belangrijker wordt voor onze ‘wilde’ planten en dieren. Hij vertelt over de soorten die je in de stad tegen kunt komen, niet alleen in het openbaar groen, maar ook in je eigen tuin. Hoe kunnen we zorgen dat deze zich steeds beter thuis voelen in de stad en de tuin? Voorbeelden van concrete projecten uit de Green Deal 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur kunnen je inspireren voor een meer groene leefomgeving.

De Green Deal 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur is een samenwerkingsproject van: NLGreenlabel, VHG, Regelink Ecologie & Landschap, De Vlinderstichting, VNG, Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deze lezing vindt plaats op Landgoed Oostbroek

Wie

Kars Veling van de De Vlinderstichting

Wanneer

Dinsdagavond 28 november 2017
Aanvang: 19:30 uur

Kosten

Deze lezing wordt u gratis aangeboden door Groei en Bloei afdeling Utrecht. Aanmelden is wel verplicht.

Aanmelding

Aanmelden is heel eenvoudig, door dit formulier in te vullen bent u aangemeld.